Ir al contenido principal

Interpretació dibuix infantil

A continuació s'exposa una interpretació d'un dibuix d'una alumna de les classes de natació.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Percepció del color

LLUM I COLOR El post de hui tracta de la llum i els colors, on tractaré els punts més importants. Per això, és necessari recordar que el color és una sensació que es rep pels ulls, ja que la llum il·lumina els objectes i reflecteix en colors. Tipus de colors i les seues relacions En aquest apartat s´ha diferenciat entre tres tipus de colors: primaris, secundari i terciaris. En primer lloc, els primaris són colors que no es poden obtindre mesclant altres colors, són únics. Aquest colors són: groc, roig i blau. En segon lloc, colors secundari són els que s'obtenen mesclant dos colors primaris. Per últim, colors terciaris són aquells que s'aconseguisquen mesclant parts iguals d'un primari i d'un secundari adyacent. Qualitats del color - To: fa referència al nomb del color que ens permet distinguir un color d'altre. - Saturació: és la puresa o la intensitat del color.  - Luminositat: és la lluminositat d'un color.

CONTORN I DITORN

CONTORN I DITORN La tècnica de CONTORN i DINTORN ofereix la possibilitat de dibuixar i emplenar el dibuix amb altres línies i textures. Per tant, podem dir que: - Contorn: Línies que voregen el perfil d'una figura. - Dintorn: Línies, colors i figures que configuren la superfície d'una forma. En la següent fotografia es pot observar com  s'ha confeccionat el treball. En aquest cas, s'ha utilitzat diferents colors i figures per a poder transmetre un missatge recreant imatges.

Expressió, Percepció i interpretació. Llenguatge visual i cultura visual.

La percepció visual La percepció visual és la interpretació i/o discriminació dels estímuls externs visuals relacionats amb l'estat emocional de la persona, així com el coneixement que tinga d'aquest. Aquesta percepció és un procés pel qual el cervell transforma la informació que capta per l'ull i recrea una realitat. Cal destacar que, no podem veure la figura i el fons alhora, és a dir, no podem apreciar les dues figures al mateix temps, sinó que hem de discriminar primer una imatge i després l'altra per a poder percebre l'efecte òptic. Per això, és necessari saber que estem davant il·lusions òptiques i, a vegades, i el cervell reconeix el que ja ha vist abans, i després reconeixem l'altra figura. D'altra banda, en aquest apartat també podem parlar de les il·lusions de moviment. Com segur que hem vist diverses vegades, la imatge de Akiyoshi Kitaoka, un professor de psicologia, la imatge de la qual ha donat diverses voltes per Internet.